top of page
foto algemeen.jpg

Circles of Understanding

De Circles of Understanding zijn speciaal ontwikkeld voor studenten in het MBO, HBO en op Universiteiten. Ze bieden een reeks online micro-leerervaringen die gericht zijn op het verbreden van je blikveld. Door veel studenten worden de Circles beschouwd als 'een level up cursus in menszijn'. De inzichten en uitdagingen vormen een verrijkend avontuur waarin je tegelijkertijd influencer en volger van je metgezellen bent.

Download info hier

 

Twee behoeften, één oplossing

Ten eerste maken globalisering én toenemende intolerantie en polarisatie de noodzaak om wereldburgerschap te ontwikkelen steeds belangrijker. Ten tweede worden negen vaardigheden algemeen beschouwd als essentieel in het onderwijs van de studenten van vandaag. Sociaal-culturele vaardigheden. Communicatie. Samenwerking. Kritisch denken. Zelfregulering. Mediawijsheid. Probleemoplossing. Creativiteit. Ondernemingsgeest.

 

Circles of Understanding bieden leertrajecten om studenten te helpen 21e-eeuwse bekwame wereldburgers te worden. Wanneer de bestaande curricula hier weinig of geen ruimte voor laten, bieden universiteiten en hogescholen de Circles of Understanding aan hun studenten aan als honoursprogramma.

 

Een nieuwe leerervaring

In de loop der jaren heeft de Academy of Understanding uitgebreide ervaring opgedaan met het creëren van effectieve online leerprogramma's voor een breed scala aan doelgroepen. De Circles of Understanding worden aangeboden op de manier die het meest motiverend, effectief en beklijvend is gebleken. 

Tijdsinvestering

Een Circle of Understanding bestaat uit 24 micro-lessen die de studenten om de vier dagen in een app ontvangen. Het lezen van een micro-les in de Circles duurt minder dan twee minuten. Het uitvoeren van de 24 challenges kan minuten tot enkele uren duren. Studenten delen vervolgens hun ervaringen in een besloten online groep en kunnen vervolgens op elkaars uploads reageren. Gemiddeld is de tijd die studenten in een Circle investeren gemiddeld 60 - 80 uur. De tijd die een moderator/docent besteedt (lezen van de uploads, 4 bijeenkomsten met de groep) is gemiddeld 16 uur.

Circles of Understanding in gebruik nemen

Omdat de Circles of Understanding zijn ontwikkeld om als een programma met minimale moderatie te worden aangeboden, hebben moderators/docenten slechts weinig opleiding en voorbereiding nodig om de programma's te kunnen uitvoeren. Een online instructiesessie van 90 minuten en verschillende korte video-tutorials zijn voldoende gebleken. Deelnemende studenten ontvangen de Circles of Understanding-app, de 24 lessen, technische en inhoudelijke ondersteuning van de helpdesk van de BegripsAcademie. En, na voltooiing van de Circle, een Certificaat van Deelname. Op dit moment zijn er vier opeenvolgende Circles of Understanding beschikbaar, dus de Circles kunnen ook als meerjarenprogramma aan studenten worden aangeboden.

Download info hier

wat is normaal.JPG
wat is je suggestie.JPG
leven is spelen, spelen is leven.JPG
wat wordt jouw betekenis.JPG
bottom of page