top of page

Het Team

De BegripsAcademie is een netwerkorganisatie. De trainers en coaches die wij sinds 2009 hebben opgeleid, hebben allemaal een seniorstatus en zijn allemaal zzp'ers met hun eigen achtergrond en expertise. Hierdoor zijn we bijna altijd in staat om teams samen te stellen die de wereld van onze klanten echt kennen en begrijpen.

Ewald Theunisse Founder and CEO of the Academy of Understanding

Ewald Theunisse

co-founder & captain

Na meer dan 25 jaar ervaring in marketingcommunicatie, besloot ik dat het tijd was om een pad in te gaan dat me meer voldoening zou geven. Samen met Mayleen de Hoog startte ik in 2009 de BegripsAcademie ©, met een eenvoudige missie: bijdragen aan meer wederzijds begrip, waar we maar konden. En met hoeveel plezier!  We ontwierpen trainingsprogramma's en cursussen, deden constant veldonderzoek en publiceerden boeken, blogs en artikelen. Alles over de kunst van kleurrijk, compassievol leven met verantwoordelijkheid voor jezelf en anderen. 

Van jezelf en anderen herontdekken, je nieuwsgierigheid vergroten en je blikveld te verruimen. 

Zo kunnen loopgraven veranderen in loopbruggen. Kan wapengekletter veranderen in lachsalvo's. En kan diversiteit worden wat het zou moeten zijn: het hele idee, de bedoeling van menszijn.

 

Waarom is dit belangrijk? Omdat begrip, begrepen worden en gezien en verwelkomd worden voor wie we zijn, zijn misschien wel de belangrijkste bronnen van menselijk geluk, gezondheid en succes. Voor elk individu en voor de mensheid in het algemeen.

+31-(0)6 8100 1374

  • Linkedin
  • Instagram
  • Instagram

Mayleen de Hoog

co-founder & coach

Ik begon mijn carrière als trendwatcher en creative concept developer in Parijs en Londen. Inmiddels werk ik alweer twintig jaar als coach en trainer op het gebieden van persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. Ik ben medeoprichter van de BegripsAcademie en ontwikkelde samen met Ewald Theunisse de BegripsCode, een handleiding in mensenkennis en levenskunst.

 

Ik coach en train leiders, high potentials en teams bij diverse organisaties, waaronder de Nationale Politie, Deloitte, Tergooi Ziekenhuizen en Hogescholen met als doel het verbeteren van persoonlijke ontwikkeling, communicatie, samenwerking, diversiteit en leiderschap.

 

Mijn coachingfilosofie

Mijn cliënten zitten altijd aan het stuur, zij bepalen waar de reis naar toe gaat. Als coach ben ik je navigator en help ik je jouw doel(en) te bereiken. Dat kan zijn het ontdekken van nieuwe perspectieven. Maar ook het blootleggen van mogelijk negatieve patronen om die te kunnen veranderen in meer productieve en behulpzame strategieën. Ik luister zonder oordeel en stel me gelijkwaardig, aanmoedigend en soms ook uitdagend op. Maar altijd in een opbouwende, positieve sfeer waarin wederzijds vertrouwen voorop staat. Humor en plezier zijn voor mij vaste reisgenoten op elke reis. 

Ik coach in de regel online via Zoom of Teams.

+31-(0)6 5025 5027

Maylene.jpg
bottom of page