top of page
Holi celebration in Guwahati, Assam, India_edited.jpg

Diversiteit 2.0

Eén- en meerdaagse maatwerktrainingen met 99 weken doorgroei-inspiratie en coaching-on-the-job
Diversiteit 1.0 gaat welgesteld over vormverschillen. Leuk dat die verschillen er zijn, maar het zegt niets over de inbreng die mensen kunnen hebben. Diversiteit 2.0, zoals we dat bij de BegripsAcademie genoemd hebben, doet dat wel: het is de diversiteit van de inhoud.
 
De DiversiteitsMatrix: 40 kwaliteiten, 120 strategieën
In 2015 introduceerde de BegripsAcademie de DiversiteitsMatrix. Een verzameling van 40 kwaliteiten en 120 bijbehorende strategieën om naar vraagstukken te kijken en oplossingen te ontwikkelen. Samen vormen ze een compleet repertoire aan benodigdheden waarover organisaties dienen te beschikken om de meest uiteenlopende uitdagingen aan te kunnen gaan.

Met de DiversiteitsMatrix breng je op een simpele manier in kaart welke kwaliteiten mensen gewoon zijn in te zetten in hun werk, omdat het in hun functiebeschrijving staat of omdat ‘iemand het moet doen’: de KwaliteitenMatrtix van de organisatie.
Veel belangrijker nog is vervolgens het antwoord op de vraag: van het inzetten van welke kwaliteiten worden de individuele medewerkers zelf echt blij? Wat zijn met andere woorden hun energiebronnen?

De EnergieMatrix die je op deze manier opbouwt, geeft direct inzicht in motivatoren, potentieel en manieren waarop je in de onderlinge samenwerking de hoogste graad van energiebenutting kunt bereiken. Zo kan er een heel nieuwe manier van kijken naar werk en taakverdeling ontstaan. Die vervolgens uitmondt in meer werkplezier, onderlinge waardering, vertrouwen en zelfvertrouwen en betere prestaties. De DiversiteitsMatrix kan een revolutie op de werkvloer teweegbrengen, waarbij iedereen meer dan ooit tot bloei komt.
wat is je suggestie.JPG
leven is spelen, spelen is leven.JPG
wat wordt jouw betekenis.JPG
samen reik je zoveel hoger.JPG
bottom of page