top of page
Camino trail for the Walk of Understanding

Walk to Understanding

De Walk to Understanding is de nieuwste twijg aan de boom van de BegripsAcademie. Studenten uit alle delen van de wereld zijn welkom om  uit de comfortzone van hun onderwijsinstellingen te stappen voor een vijfdaagse ontdekkingstocht over de route van de Camino de Santiago. Vijf dagen lang lopen ze over deze eeuwenoude pelgrimsroute door de uitgestrekte en prachtige natuur van Noordwest-Spanje, begeleid door docenten. En dat is nog niet alles. Onderweg krijgen de studenten opdrachten om de geheimen van 21e-eeuwse vaardigheden te ontdekken en een echte wereldburger te worden. En er zijn sponsormogelijkheden.

De Walk to Understanding gaat niet alleen over het wandelen; het gaat om de bevindingen op je pad. Het toevoegen van educatieve aspecten aan de wandeling en het laten ontdekken van hun eigen Camino (Camino betekent: de weg) bleek een geweldige combinatie te zijn met het sportieve aspect van de soms behoorlijk uitdagende wandeling.
Zomer 2024: de eerste Walk to Understanding
i.s.m. Summer School Utrecht
Summer School Utrecht is al jaren de grootste internationale summer school van Europa en is altijd op zoek naar uitbreiding met innovatieve concepten. Toen we ons idee presenteerden, haakte het bestuur van de Summer School Utrecht meteen aan. Het resultaat: in de zomer van 2024 zal de eerste groep internationale studenten zich aansluiten bij een team van docenten en trainers in León (Spanje) en verschillende etappes naar Ponferrada lopen om 21e-eeuwse vaardigheden voor wereldburgers te onderzoeken.

Hoe meld je je aan voor de 1e Walk to Understanding?
Utrecht Summer School is de facilitator van deze eerste editie van de Walk to Understanding 2024 in Spanje. je kunt je aanmelden via hun website. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!
 
Sponsor een student voor de Walk To Understanding 2024!
Het is onze ambitie, de Walk to Understanding ook bereikbaar te maken voor studenten die hier geen of onvoldoende financiële middelen voor hebben. Daarom doen we een oproep aan particulieren en bedrijven om de meest gemotiveerde studenten onder hen te steunen met een Caminobeurs. Deze bedraagt € 975,= per student. U kunt anoniem doneren of op naam (met vermelding op de website van de Begripsacademie en bij publicaties). Hier kunt u de folder downloaden.
De Walk to Understanding voor professionals
Professionals die de Camino en ons programma willen ervaren, zijn ook welkom om mee te doen. Er zal een apart programma voor je zijn. Mail ons als je geïnteresseerd ben en we nemen dan contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.
Walks to Understanding wereldwijd
Het is onze bedoeling om over de hele wereld Walks to Understanding aan te gaan bieden. Niet alleen voor studenten, maar voor iedereen die een uitdagende wandeling wil combineren met reflectie en waarderende dialogen met ''mede-pelgrims naar begrip'. Elk continent, land, regio zou zijn eigen Walk to Understanding moeten hebben. De BegripsAcademie is momenteel in gesprek met wereldwijde partners om deze ambitie te realiseren, die moet bijdragen aan meer wederzijds begrip waar ook ter wereld.
Logo Camino de Santiago
Impression of the route between León and Ponferrada
Camino trail for the Walk of Understanding
Camino trail for the Walk of Understanding
Typical Camino signs on the Walk of Understanding
bottom of page